Praktische informatie

Even voorstellen

Mijn naam is René en samen met mijn hond Laisa verblijven wij graag in dit prachtige huis.
Regelmatig ben ik hier periodes aanwezig om te genieten van het heerlijke zweden. Ook is mijn huis een plek die ik beschikbaar stel aan vrienden en familie alsook aan mensen van over de hele wereld via Workaway, die tegen kost en inwoning mij helpen met voorkomende klussen in en om het huis. Zij verblijven in de caravan of in het privé woongedeelte van het huis.

De ruimte boven is uitsluitend voor de verhuur en zal alleen door u gebruikt worden.
Maar het kan dus zijn dat u mij, de hond en/of max. 3 anderen personen tegen kan komen in of rondom het huis, en dat er dus leefgeluiden in het huis zijn. Bij uw boeking zal ik dit vermelden.

Wilt u graag tijdens uw vakantie meer privacy? Neem dan contact met mij op dan bespreken we de mogelijkheden.

Reis

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw vakantie huis te bereiken.

Met het vliegtuig is er een goede verbinding naar Stockholm en van daaruit kunt u met de bus (of combi trein en bus) tot bijna aan de voordeur komen.
Oslo - Gardemoen is ook een goede optie en van daaruit verder met de bus of trein.

Maar u kunt ook de prachtige reis maken met de auto in combinatie met de veerboot van Stena Line. Fredrikshaven - Götenborg is één van 5 mogelijkheden en de meest betaalbare. vanaf Götenborg is het nog ongeveer drie uur rijden.

Vissen

Op de meeste plaatsen kunt u vissen zonder een visvergunning.

Het klimaat

Meer informatie via de onderstaande link:

Weather Värmland, Sweden

Lokale valuta

In Zweden betaalt men met Zweedse kronen. Honderd Zweedse kronen staan bijna gelijk aan tien euro.
Het leven in Zweden is niet duurder dan in Nederland, vaak eerder goedkoper. Uit eten is zo’n voorbeeld. Voor een goede drie gangen diner of een prima buffet betaalt u niet meer dan tien euro per persoon. Alcoholhoudende dranken en verse groenten zijn iets duurder.

Lokale regels

Let op met drinken en autorijden. In Zweden mag men totaal geen drank op hebben met autorijden. Dit zero tolerance beleid is zeer streng met hoge boetes en een snelle kans op het kwijtraken van uw rijbewijs. Ook (te) hard rijden is erg duur.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.